Setup Menus in Admin Panel

10 Acties voor het opzetten van een succesvolle mastermind

De meest succesvolle ondernemers nemen deel aan een mastermind. Dat ontdekte Napoleon Hill toen hij onderzoek deed naar de meest succesvolle en rijke mensen in de 20e eeuw. De laatste jaren zien we steeds meer mastermindgroepen ontstaan: groepen waarin enterpreneurs (of intrapreneurs) groeien en accelereren door elkaar scherp te houden. Tegelijkertijd zijn het groepen die gebruik maken van elkaars’ expertises en recourses, onder het motto: samen weet en heb je meer.

Een mastermind zet je echter niet zomaar even op. Als je daadwerkelijk succes wilt halen uit de mastermind is het essentieel dat je de juiste ingrediënten bij elkaar brengt. Ik heb ze voor je op een rij gezet.

 

1 Kies de juiste mensen

Voor een mastermind is het belangrijk dat je synergie kunt creëren. Dat betekent dat je een groep mensen nodig hebt met vergelijkbare doelen, overtuigingen en waarden. Voornamelijk die waarden zijn belangrijk. Als de helft van de groep als hoogste doel heeft miljonair worden, terwijl de andere helft van de groep vooral veel maatschappelijke impact wil maken, wordt het lastig om die synergie te creëren.

Hoewel het altijd goed is om enige mate van diversiteit binnen een groep te hebben – je hebt namelijk wél verschillende perspectieven nodig – , doe je er goed aan om een kleine groep mensen bij elkaar te brengen die op een vergelijkbare manier naar werken en leven kijken.

 

2 Formuleer een gezamenlijk doel

Wil je creativiteit of innovatie stimuleren? Dan is het goed om wat ‘lummelruimte’ te hebben. Maar, dat is niet het doel van een mastermind. Het doel van een mastermind is om je werk naar een hoger niveau te tillen; om grote stappen te maken. Om dat te bereiken heb je structuur en een goed, duidelijk geformuleerd doel nodig. Dat doel formuleer je op groepsniveau, zodat de hele groep weet waar jullie naartoe werken. En ja, dat mag zo specifiek mogelijk. 

Formuleer samen een groepsdoel, waar iedereen achter staat. Op die manier zorg je ervoor dat de groep ook echt gemotiveerd is om zich in te zetten voor de mastermind. 

 

3 Bepaal de beoogde resultaten

Wat wil je bereiken met de mastermindgroep? Hoe zien de resultaten eruit die horen bij het doel van de groep? Voor deze stap maak je dus heel concreet wat er daadwerkelijk verandert. De resultaten geven je input voor de acctiviteiten die jullie met de mastermind groep gaan ondernemen. Dus, als je afspreekt dat jullie allemaal over een jaar je inkomen verdubbelt willen hebben (resultaat), dan staan de meetings en activiteiten vooral in dat doel.

Uiteraard kun je verschillende resultaten benoemen. Maar zorg er wel voor dat ze allemaal terug te herleiden zijn naar het doel wat jullie samen hebben afgesproken. De resultaten zijn dus nog een stapje concreter dan het doel.

 

 

4 Benoem de gewenste effecten

Uiteindelijk hebben alle veranderingen nog andere bijkomende effecten. Deze stap wordt vaak vergeten. Maar, het benoemen van de gewenste bijkomende effecten kan heel veel effect hebben op het commitment van de groep. De effecten kunnen bijvoorbeeld zijn: 

  • meer plezier in je werk
  • minder geldzorgen
  • meer innerlijke rust

Het kan vanalles zijn. Als deze effecten nauw raken aan de kernwaarden van de groepsleden, zit je goed. Want dat zorgt voor een hogere commitment.

 

5 Baken af

Als je alleen beschrijft wat je gaat doen (doelen, resultaten), ben je er nog niet. Het is minstens zo belangrijk om te beschrijven wat de groep niet gaat doen: het afbakenen. Juist door die afbakening inzichtelijk te maken, creëer je focus. 

Zo kun je bijvoorbeeld afsprekend dat in de mastermindsessies:

  • géén privé zaken worden besproken
  • alleen wordt gefocust op het ondernemerschap en dus niet op zaken die in loondienst worden gedaan

Het kan vanalles zijn. Ook hier geldt: zorg dat het in lijn is met de doelen en resultaten.

 

6 Maak duidelijke afspraken

Wanneer de bovenstaande punten goed besproken zijn, kun je praktisch worden. Het is tijd om afspraken te maken over hoe jullie als mastermindgroep gaan samenwerken. De praktische zaken komen aan de orde: wie bereid de sessies voor; hoe wordt de voortgang gecheckt; hoevaak komen jullie bij elkaar; hoelang zijn de bijeenkomsten; wat mag je van elkaar verwachten; etc. 

Mijn advies zou zijn om die afspraken ook daadwerkelijk vast te leggen. Want ik kan me voorstellen dat je deze situatie vast wel herkent: je spreekt iets af met een ander, maar achteraf blijkt dat jullie allebei een heel ander idee hadden over wat er is afgesproken. In een groep ontstaan die interpretatieverschillen nog veel makkelijker. Dus, leg je afspraken vast 😉

 

7 Check de commitment

De belangrijkste onderdelen heb je nu in kaart gebracht. Zoals ik eerder al aangaf: commitment is een heel belangrijk aspect van elke mastermindgroep. Het succes van je groep staat of valt bij de commitment van ieder lid. Dat betekent dat iedereen echt voor zichzelf moet bepalen of hij/zij zich (nog steeds) kan vinden in de doelen, resultaten, afbakening en afspraken.

Check bij ieder persoon of ze volmondig JA kunnen zeggen tegen alle afspraken.

 

8 Bereid elke sessie steengoed voor

Voorbereiding is key. Onthoud: het doel van een mastermind is om stappen te zetten, sprongen te maken. Dat lukt alleen als je gestructureerd vooruit gaat. Bereid daarom elke bijeenkomst goed voor. Denk goed na over de:

  • onderwerpen
  • doelen
  • planning
  • werkvormen
  • gespreksleiding

Vind je het lastig om dit te doen? Hiervoor kun je dus heel goed een facilitator inzetten. Facilitators focussen zich op de voorbereidingen van sessies en het begeleiden van sessies. Hierdoor kun je zelf inhoudelijk meedoen.

 

9 Spreek elkaar aan

Dit is wellicht één van de moeilijkste aspecten van de mastermind: elkaar er op aanspreken als iemand zich niet aan de afspraken houdt. Het vraagt namelijk niet alleen om discipline, maar ook om een gevoel van veiligheid en vertrouwen. De punten die hierboven zijn genoemd zouden je moeten helpen om een sfeer te creëren waar het veilig voelt om elkaar aan te spreken. Door de doelen, resultaten, afbakening en afspraken goed te hebben vastgelegd, kun je daar makkelijk aan refereren zonder dat het persoonlijk wordt. En doordat je een groep hebt gekozen die qua waarden op één lijn zit, wordt het ook makkelijker om die veiligheid te creëren. 

 

10 Vier de successen

Sta stil bij je successen. Als het goed is brengt de mastermind iedereen in de groep verder. Dat is iets om te vieren. Je mag namelijk heel trots zijn op wat jullie samen bereikt. Het vieren van de successen heeft ook nog een ander effect. Het zorgt ervoor dat de groepsleden gemotiveerd blijven en de meerwaarde van de mastermindgroep in blijven zien. 

 

Welke acties kunnen nog meer helpen bij het creëren

van een succesvolle mastermindgroep?

21 augustus 2019

0 responses on "10 Acties voor het opzetten van een succesvolle mastermind"

Leave a Message

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

top
Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
%d bloggers liken dit: