Het idee achter de backstage lidmaatschappen

KayleeRosalina

In Backstage Posted

Leestijd: 3 minuten

Zo, daar gaat ‘ie dan. De eerste exclusieve content. En aangezien je door een lidmaatschap inzicht krijgt in wat er bij mij allemaal backstage gebeurt, zal ik deze eerste post gebruiken om meer te vertellen over hoe ik er toe gekomen ben om backstage lidmaatschappen te maken.

Soms krijg ik van mensen de vraag waar ze meer kunnen volgen van mijn werk. Een super compliment natuurlijk! En tot nu toe had ik daar niet echt een antwoord op. Ik deel af en toe info op mijn website, op LinkedIn of op Instagram bijvoorbeeld. Maar dat zijn de stukken die ‘af’ zijn. En logischerwijs is dat echt maar een heel klein percentage van de kennis die ik eigenlijk zou willen delen. En al mijn gedachten ‘zomaar’ op het internet gooien, vind ik onverstandig. Vooral nu ik me meer richt op inclusiviteit en social justice. Want ja, dat blijkt toch soms controversieel.

[wcm_content_restricted]

Mijn onafhankelijkheid behouden

In eerste instantie is er bijna (ze zijn er wel) niemand die het negatief vindt als je strijdt voor inclusiviteit. Maar als je jezelf inzet voor social justice betekent het automatisch dat je vecht tegen heersende machtsstructuren. En mensen geven niet graag hun macht op. Met als gevolg, dat sommige organisaties liever om je heen werken dan met je.

Tip: In deze bron lees je hoe het mechanisme werkt wat ik hierboven beschrijf. Ik heb het specifiek over de ‘retaliation fase’. Bron: The “Problem” Woman of Colour in the Workplace.

Als je schrijft, praat, of werkt over en met onderwerpen die gevoelig zijn, moet je er voor zorgen dat je onafhankelijkheid niet in het geding is. Want zodra dat het geval is, ga je waarschijnlijk jezelf censureren. En dat wil ik voorkomen.

Deze exclusieve content in combinatie met een abonnementsvorm zorgt ervoor dat ik mijn (financiële) onafhankelijkheid kan behouden en dus minder afhankelijk ben van opdrachtgevers.

Studeren en leren is duuuuuuur

Op het moment van schrijven ben ik 28. Ik heb dus nog (hopelijk) een heel leven en een hele carrière voor me. Dat betekent voor mij (maar eigenlijk voor iedereen), dat ik me zal moeten blijven ontwikkelen op professioneel vlak. Daarom ben ik in mijn ‘vrije’ tijd een hele hoop aan het lezen. Over inclusiviteit, over social justice, over leiderschap, over verandermanagement, over vanalles. Kennis die ik niet wil verliezen, maar die ik ook niet altijd direct kan inzetten. Deze exclusieve content is voor mij een manier om die kennis te archiveren en tegelijkertijd het te delen met de mensen die net als ik zich voor deze onderwerpen willen inzetten. Voor jou dus. Door dit abonnement neem ik je mee op mijn reis.

Ik wil me dus blijven ontwikkelen. Daarom heb ik me (spoiler!) aangemeld voor de Master Social Justice and Community Action aan de universiteit van Edinburgh. Ik weet nog niet zeker of ik ben toegelaten, maar ik hoop heel erg van wel. Het zou betekenen dat ik in september begin met de master. Die volg ik dan naast mijn fulltime werk als ondernemer. En ja hoor, dat ontwikkelen kost moneys. Een hele hoop geld zelfs. Het geld wat ik verdien met deze exclusieve content gaat naar het betalen van de master. Want dat moet ik als ondernemer natuurlijk helemaal zelf doen. En eerlijk is eerlijk, €11.000 is een fors bedrag! Als ondernemer ga ik dan op zoek naar slimme manieren om mijn tijd, missie en geld zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Deze abonnementen waren de uitkomst.

Kennis delen in eigen beheer

Een vraag die mogelijk bij je op is gekomen is: waarom doe je dit niet bijvoorbeeld op Instagram? En het antwoord is ook hier: onafhankelijkheid. Ik leerde ooit van een ondernemer dat je ervoor moet zorgen dat je zo min mogelijk moet leunen op andere bedrijven om je eigen bedrijf te voeren. Social media is super handig en goed. Maar tegelijkertijd zie je dat social media continue in ontwikkeling zijn. We gingen van Hyves, naar Facebook, naar Twitter, naar Instagram, naar Tiktok en wie weet wat er allemaal nog komt. Allemaal is het in te zetten voor je bedrijf, maar bij elk medium ligt de nadruk ergens anders. Dat betekent dat je bedrijfsvoering en strategie afhankelijk is van het platform waar je opzit.

Een hele hoop mensen hebben ondertussen hun Facebook verwijderd. Activisten hebben op Instagram last van shadow bans als ze content posten waar Instagram niet blij van wordt. En sekswerkers op Only Fans zien vanwege de acties van één celebrity ineens een heel deel van hun inkomen verdwijnen.

Dat jij naar mijn website komt voor mijn content, geeft me de mogelijkheid om één op één met je te communiceren en een band op te bouwen, zonder dat ik daarin afhankelijk ben van andere organisaties.

Dus dankjewel dat je hier bent!

Zoals je ziet: jouw abonnement helpt mij om mijn werk beter te doen. Ik ben dus enorm dankbaar dat je hier bent!

0 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: