Hoe maak je eigenlijk een framework?

KayleeRosalina

In Backstage Posted

Leestijd: 2 minuten
* Excuus voor het bewegende beeld, ga ik iets op verzinnen!

Transcript

“Goed, een kleine update die misschien wel leuk is om te weten. Ik ben bezig met het maken van een framework. Ik help organisaties, voornamelijk onderwijsinstellingen met het bewegen naar een inclusievere organisatie. En, ehm.. Daar komen een hele hoop verschillende dingen bij elkaar. Dus bijvoorbeeld: wat is nou een inclusieve organisatie? Wanneer ben je bezig met anti-racisme of inclusiveness, social justice? Al die onderwerpen.

Wat zijn je doelen? Stip op de horizon? Dat zijn vraagstukken die naar voren komen en tegelijkertijd zijn er ook andere vraagstukken. Namelijk: wat ga je doen aan je curriculum? Wat ga je doen aan je pedagogiek? Wat is de veranderstrategie die je gebruikt? Goed, allemaal dingen die bij elkaar komen en die allemaal van belang zijn voor het doorvoeren van de veranderingen en het bereiken van de doelen die je wil bereiken.

En op dit moment is het nog in m’n hoofd een verzameling van verschillende stukjes. En ik wil daar één puzzel van gaan maken. Ik wil alles wat ik heb geleerd over wat belangrijk is om anti-racistisch te worden als organisatie of inclusiever te worden als organisatie – ik ben nog aan het zoeken naar wat precies de scope wordt – als die dingen die daar voor nodig zijn wil ik bij elkaar gaan brengen in één framework zodat ik dat framework weer makkelijk kan inzetten bij verschillende organisaties en daar goed over kan communiceren. Maar ook dat ik het [framework] telkens kan doorverbeteren en aanpassen.

Dus daar ben ik nu mee bezig. Ehm, ik heb een bron gevonden die helpt als je een framework wilt maken met welke stappen je kunt of ‘moet’ zetten. Die zal ik hier met je delen (zie hieronder). En daarnaast ben ik dus nu veel aan het – ja, eigenlijk aan het puzzelen. Alle kleine puzzelstukjes die ik in mijn hoofd heb bij elkaar brengen om te kijken of ik daar dan één mooi, goed, bruikbaar, handig, duidelijk framework van kan maken.”

De bron

Developing a Framework or Model of Change

0 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: