QuickScan: Visie, strategie & beleid

KayleeRosalina

In Backstage Posted

Leestijd: < 1 minuut

Inclusie is een complex onderwerp. Ik merk het telkens weer als ik ergens een workshop, training of adviestraject doe. Hoewel de meeste organisaties waar ik terecht kom vaak echt heel graag aan de slag willen, merk ik ook dat het chaotisch wordt op het moment dat het gaat over ‘hoe dan?’. En steeds vaker hoor ik D&I professionals zeggen: ‘meten is weten’.

Helaas komen we met meten niet heel vaak verder dan het meten van het percentage mannen en vrouwen in een organisatie. En hoewel dat een signaal kán zijn van de mate van inclusie in een organisatie; is het bij lange na niet voldoende.

Daarom ben ik bezig met het ontwikkelen van een QuickScan. Een scan die je inzicht geeft in hoe inclusief je organisatie nou eigenlijk is, maar vooral ook welke stappen je nog kunt zetten om verder te ontwikkelen. Het is een tool om een nulmeting te doen, te monitoren, of (misschien beter en) juist je kennis te vergroten. Dat doe ik vanuit mijn nieuwe bedrijf Drakenfruit, maar ik deel hier alvast graag het eerste deel met mijn Backstagers!

Maak er gebruik van, doe er je voordeel mee! Je hebt hier de primeur 🙂

QuickScan-Inclusieve-Organisatie-visie-strategie-en-beleid-dig

0 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: