Een nieuwe stap: kayleerosalina.nl

Categorieën Over mij

Als je dit leest, ben je op de een of andere manier op mijn nieuwe website terecht gekomen. Yes! Dat was de bedoeling. Maar waarom eigenlijk die nieuwe site? Dat ga ik je vertellen.

Toen ik begon

Ik weet niet meer zo goed hoe mijn eerste website eruit zag. Ik weet wel dat ik zeker niet ‘te laat gelaunched’ had. Want ja, als ik die site nu terug zou zien, zou de perfectionist in mij zich zeker schamen. Maar dat doet ze niet. Want de perfectionist in mij heeft zich de afgelopen jaren heel erg ontwikkeld. Net als mijn website.

If you’re not embarressed by the first version of you product, you’ve launched too late.Reid Hoffman (oprichter LinkedIn)

Personal Branding

Het is belangrijk dat je beseft dat toen ik begon, ik echt bar weinig wist van een bedrijf runnen. Ik wist dat ik wilde starten en ik wist dat Een bedrijf een naam nodig had. Rosalina Educatie, daar begon ik mee. Van Dijk Educatie deed het immers ook behoorlijk goed. Maar, al snel realiseerde ik me dat ik het woordje ‘educatie’ een heel elitaire vibe met zich mee vond brengen. Daar voelde ik me niet lekker bij. Dus ik geloof dat ik binnen het jaar al besloot dat ik een nieuwe naam nodig had.

“Waarom schrap ik niet gewoon het woordje Educatie?”, dacht ik bij mezelf. “Dan wordt het puur en alleen Rosalina”. Maar die website was natuurlijk al bezet. Blijkbaar is er een plant met mijn achternaam die eerder was dan ik (de website, de achternaam niet vermoed ik). Uiteindelijk landde ik op Rosalina’s Onderwijskundig Advies & Ontwerp. Een branding nightmare, bleek al snel.

Er waren twee grote problemen met mijn nieuwe bedrijfsnaam. Ten eerste bleek al snel dat mensen er automatisch vanuit gingen dat Rosalina mijn voornaam was. Ik heb talloze mailtjes gereplyd in de trant van: “Dag Sanne (mijn voornaam is trouwens Kaylee, mijn achternaam Rosalina)”. Dat heeft tot een hoop frustratie bij mezelf geleid.

Nieuwe inzichten

Ik werd me er steeds bewuster van dat mensen niet mijn bedrijf inhuren, maar mij. Dus eindelijk zette ik de stap om dat logsicherwijs door te voeren in mijn bedrijfsnaam. Vanaf nu ben ik  – en is mijn bedrijf – dus gewoon Kaylee Rosalina. Aangenaam!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *