Masterclass: Anti-racisme op de agenda zetten (online)

Het onderwijs is een belangrijke speler in de strijd tegen racisme. Ons onderwijs is namelijk de plek waar jongeren in hun vormende jaren een groot deel van hun tijd doorbrengen én het is de plek waar we de basis leggen voor alle andere beroepen. Dat betekent dat we werk te doen hebben en dat weet jij.

Maar, waar begin je? Jij weet al hoe belangrijk het is dat we structureel werken aan een anti-racistisch onderwijssysteem, maar nu de rest van de school nog. In deze masterclass gaan we aan de slag met het formuleren van je strategie om anti-racisme op de agenda te zetten op je eigen school.

Doelgroep
Verandering ontstaat vanuit verschillende lagen in de organisatie. En ik zal alvast verklappen: we hebben ze allemaal nodig. Waar de verandering begint is minder belangrijk dan dát de verandering begint. Deze Masterclass is geschikt voor de volgende personen uit het PO, VO, MBO, HBO en WO:

– Docenten
– Beleidmakers & -adviseurs
– HR(D) medewerkers
– Directie & Bestuurders

We behandelen
– Waarom het belangrijk is dat je school actief tegen racisme werkt
– Het in kaart brengen van de huidige situatie
– Het doel bepalen
– De juiste veranderstrategie voor je school bepalen​

Benodigde voorkennis
Een masterclass houdt in dat er verwacht wordt dat je de basiskennis over racisme al bezit. Om de masterclass goed mee te kunnen doen is het belangrijk dat je bijvoorbeeld al weet hoe racisme in het onderwijs tot uiting komt. Heb je die voorkennis nog niet? Hier zijn twee bronnen die je in ieder geval al kunt gebruiken:
– Webinar‘Aan de slag met anti-racisme in het onderwijs’
– Podcast‘Wat kun je als wit persoon doen tegen racisme?‘ (gratis)

Je ontvangt
Als de Masterclass voorbij is, ben je nog niet klaar. Daarom ontvang je een werkboek van me waarmee je de vervolgstappen kunt zetten. Zo weet je zeker dat je ook echt vooruit kunt.

Date

apr 28 2021
Expired!

Time

19:00 - 20:30

Cost

€149,95

More Info

Meer info
Category
Meer info

0 Comments