Inclusiviteit

/
being invited to dance

De mooiste quote die ik gehoord en gelezen heb over inclusiviteit is die van Verna Myers, de Vice President Inclusion Strategy bij Netflix. Zij verwoordt het als volgt: “Diversity is being invited to the party. Inclusion is being asked to dance.”

Myers is spot on in die uitspraak, maar dat is nog niet alles. In die ene zin weet ze precies de ontwikkeling te benoemen die we de afgelopen jaren door hebben gemaakt als samenleving. Namelijk de ontwikkeling van een focus op diversiteit, naar een focus op inclusiviteit.

Diversiteit is namelijk het bij elkaar brengen van verschillende achtergronden. Maar inclusiviteit gaat een stap verder. Inclusiviteit betekent dat die verschillende achtergronden niet bij elkaar worden gebracht; ze worden ook daadwerkelijk als gelijkwaardig gezien en gewaardeerd. In andere woorden: het is niet voldoende om aan de tafel te zitten en een stem te mogen hebben, je stem moet ook gehoord en gewaardeerd worden.

mijn focus

Op mijn website vind je steeds meer informatie over inclusiviteit. Wil je weten hoe je jouw eigen organisatie inclusiever kunt maken? Boek dan een sessie in.

 

 

boek een sessie

Trendverslag: inclusiviteit

%d bloggers liken dit: