Setup Menus in Admin Panel

Maak een vliegende start met ideation

De ruimte verlaten met nieuwe skills of kennis waar je daadwerkelijk iets aan hebt; dat wil iedereen die een workshop, training of andere leervorm volgt. Helaas worden we daarin regelmatig teleurgesteld. Hoe vaak heb je zelf een workshop of training gevolgd waar je maanden later nog steeds iets aan hebt? Waarvan je de kennis en vaardigheden duurzaam in kunt zetten. Een leerervaring met impact.

In de ideale wereld zou dit natuurlijk altijd het geval zijn. Maar, er zijn een hoop aspecten die de impact en waarde van een leerervaring beïnvloeden. Een goed ontwerp is daarom essentieel.

Maak een vliegende start

Dat goede ontwerp begint bij een goed idee. Wanneer je een training (lees: allerlei verschillende vormen van leermiddelen/leerervaringen) gaat ontwerpen, kunnen er verschillende aanleidingen zijn:

  • je wordt door je doelgroep gevraagd
  • je kreeg spontaan een interessant idee
  • je hebt een probleem gesignaleerd dat je wilt oplossen
  • je wilt een training ontwikkelen omdat je graag je kennis wilt delen
  • het lijkt je leuk om te doen

Wat de reden ook is, het is essentieel voor het uiteindelijke succes dat je basisidee goed doordacht is. Het zou zo zonde zijn om een hele training te ontwikkelen waar vervolgens niemand op af komt.

Ideation

Dat basisidee is dus essentieel. Vanuit daar kun je aan de hand van allerlei stappen en modellen een goede training neerzetten.

Ideation: Het proces van ideeën tot leven wekken door samen te werken, becommentariëren, discussiëren en stemmen op elkaars ideeën

Juist in het begin proces kun je goed de hulp van anderen gebruiken. Wanneer je helemaal in je eentje een nieuw idee bedenkt, ontstaan er vaak blinde vlekken. En een klein scheurtje in het fundament kan zorgen voor een zeer onstabiel huis.

Daarom ontwikkelde ik een ideation workshop. Een workshop waarin je samen met anderen gaat werken aan een sterk basisidee; een goed fundament voor je training. De perspectieven van anderen helpen je om de goede eerste stappen te zetten, zodat je uiteindelijk een training kan ontwikkelen die impact maakt.

Doe je mee?

Schrijf je nu in voor de workshop. En deel deze vooral met anderen die mogelijk interesse hebben.

Datum: 17 juli | 13.00 – 16.00

Locatie: lab twaalf | laboratoriumstraat 12, Eindhoven / Strijp-S

Prijs: €49,95

Inschrijven via: deze link

24 juli 2019

0 responses on "Maak een vliegende start met ideation"

Leave a Message

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

top
Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
%d bloggers liken dit: