Mijn Financiële Filosofie

Mijn financiële filosofie is geïnspireerd door o.a. Toi Marie en Rachel Ricketts. 

Als ondernemer met een focus op sociale rechtvaardigheid is het belangrijk om doordachte en ethische keuzes te maken op het gebied van geld. Geld is namelijk één van de belangrijkste middelen om rechtvaardigheid te creëren (of ongelijkheid). Enerzijds wil ik dat mijn werk toegankelijk is voor juist zij die het nodig hebben. Anderzijds zijn ik en mijn gezin ook onderdeel van meerdere gemarginaliseerde groepen en is het dus essentieel dat ik die rechtvaardigheid ook voor ons zoek.

Dat leidt tot de onderstaande financiële keuzes.

01 Solidariteitskortingen

Ik bied solidariteitskortingen voor mensen die gemarginaliseerd zijn (denk aan handicap/chronische ziekte, genderidentiteit, mensen van kleur, sociaal-economische status, etc.). Deze groepen mensen hebben door hun marginalisatie vaak al te maken met meer kosten en tegelijkertijd met minder financiële kansen. Ik wil mijn werk ook voor hen toegankelijk maken om zo bij te dragen aan meer (kansen)gelijkheid. 

Als dit voor jou geldt, kun je gebruik maken van één van de onderstaande kortingscodes.

  • voor 25% korting gebruik solidariteit25
  • voor 50% korting gebruik solidariteit50
  • voor 75% korting gebruik solidariteit75
  • voor 100% korting gebruik solidariteit100

Als marginalisatie jouw leven raakt, dan wil ik benadrukken dat deze codes echt voor jou zijn. Schroom niet ze te gebruiken! Als je iets terug wil doen kun je me helpen door een review te schrijven of anderen te wijzen op mijn werk.

Als marginalisatie jouw leven niet of heel weinig raakt, dan wil ik je vragen eerlijk met deze codes om te gaan zodat ook ik eerlijk betaald kan worden.

 

Adviestarieven

De tarieven die ik reken als consultant zijn zorgvuldig samengesteld op basis van: 1) gangbare consultancy tarieven, 2) mijn specifieke combinatie van kennis en vaardigheden, 3) mijn ervaring, en 4) eerdere opdrachten. Voor langdurige opdrachten reken ik net wat andere tarieven dan voor eenmalige adviesgesprekken. Over mijn uurprijs onderhandel ik niet.

Sprekerstarieven

Bij sprekersklussen verwacht ik dat organisaties goed kijken of ze sprekers eerlijk compenseren. Zo is het belangrijk om er scherp op te zijn dat je vrouwen net zo goed compenseert als mannen en hetzelfde geldt voor andere marginalisaties. Prijzen worden berekend op basis van: inhoud, duur, aantal bezoekers, of het wel of niet gefilmd wordt en beschikbaarheid.

02 Advies- en sprekerstarieven

03 Geen gratis werk, wel partnerschappen

Zoals je leest vind ik het belangrijk om eerlijk gecompenseerd te worden. Tegelijkertijd werk ik graag – en veel – met stichtingen en individuen die niet altijd het budget hebben om mij in te huren. In dat geval ga ik graag een partnerschap aan. Dat houdt in dat we andere manieren zoeken om voor elkaar van waarde te zijn. Bijvoorbeeld door netwerken te delen (sociaal kapitaal).