Cursussen & Trainingen

Cursus leermiddelen ontwikkelen

Project details

Cursus

Leermiddelen Ontwikkelen

Activiteiten

ontwerpen, ontwikkelen, trainen

Category

Cursussen & Trainingen

Zelf een cursus maken. Dat is wat de deelnemers in dit project wilden leren. In dit project begeleidde ik 10 ambitieuze ondernemers bij het ontwikkelen van hun eigen cursus, workshop of (online/coachings)programma. Dat deed ik met een combinatie van theorie en praktischische opdrachten.

De ondernemers volgden een programma van vijf weken waarin zij de basis leerden van het ontwikkelen van een nieuw leermiddel. Gelijktijdig gingen zij aan de slag met opzetten van hun eigen workshop, cursus, training, of coachingslijn.

 

Bijeenkomst 1

De eerste bijeenkomst stond in het teken van de analysefase. In deze bijeenkomst kwamen de deelnemers er achter welke informatie er nodig is om een goed leermiddel te ontwikkelen. We gingen aan de slag met het doorgronden van de doelgroep, de context, de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het leermiddel.

 

Bijeenkomst 2

In de tweede bijeenkomst lag de focus helemaal bij het ontwerpen van het leermiddel. We doken onder andere in de verschillende strategie├źn die je kunt inzetten om ervoor te zorgen dat de klanten de leerdoelen gaan bereiken. Het werd een creatieve sessie waar we de eerste ontwerpstappen zetten die ze vervolgens in de tussentijd zelf verder hebben uitgewerkt.

 

Bijeenkomst 3

De laatste bijeenkomst draaide om het ontwikkelen van het leermiddel. Dat hield in dat we de puntjes op de i hebben gezet. De strategie├źn werden vertaald naar concrete opdrachten, werkvormen, instructies, en andere leereenheden.

 

Wil jij dit ook leren?

In-company of individueel? Neem contact met me op of boek een verkenningssessie.

Share on
Previous

Kennispact 3.0

Next

Doelgroepanalyse kaarten