Consultancy & Begeleiding, Cursussen & Trainingen, Onderwijskundig ontwerp

De Nederlandse School

Project details

Opdrachtgever

De Nederlandse School

Mijn rol

Programma ontwikkelaar & Docentbegeleider

Category

Consultancy & Begeleiding, Cursussen & Trainingen, Onderwijskundig ontwerp

De Nederlandse School was één van mijn favoriete projecten. Ik was onderdeel van het eerste ontwerpteam achter de Nederlandse School en ontwikkelde het programma voor de eerste lichting meesterdocenten. Het was een vernieuwend programma. In de ‘lesweekenden’ vond het programma plaats op  verschillende locaties in Nederland; daar waar iets te leren was.

Als onderwijskundige ontwikkelde ik samen met mijn collega’s het programma ‘Onderwijs ontwerpen’; de onderwijskundige inhoud. Daarnaast begeleidde ik een groep deelnemende docenten bij hun eigen projecten en meesterproef.

 

De Nederlandse School leidt docenten op tot meester-docenten. Zij zijn goed in hun eigen vak én kunnen het beste uit hun leerlingen halen. Meester-docenten zijn onderzoekende, creatieve en ondernemende individuen, die met een optimistischeblik naar de complexe en onvoorspelbare wereld om zich heen kijken.

Deze meester-docenten volgen de innovaties op didactisch gebied en gebruiken deze om hun onderwijspraktijk te verbeteren. Hiermee vervullen zij een sleutelrol bij het innoveren van het onderwijs op de scholen in Nederland. (deNederlandseSchool.nl)

 

Share on
Previous

Leerpaden Laurens Academie

Next

Salsa Sensation Docenten