Inspiratiedag: Cultuuronderwijs als impuls voor kansengelijkheid 

CultuurStation

$

» Adviseur en dagvoorzitter

De Vraag

CultuurStation organiseert iedere 2 jaar een lokale inspiratiedag voor leerkrachten, de culturele sector en het voortgezet onderwijs. Zo’n inspiratiedag is ook bedoeld als netwerkdag, voor uitwisseling van ervaringen en kennis onderling. yes

Advies voor het inhoudelijke programma

De opdrachtgever wilde graag hulp bij het opstellen van een inhoudelijk programma over DIversiteit & Inclusie dat ervoor zorgt dat de partners over de breedte van het onderwerp meer leerden. Ik heb geadviseerd over de programmering en de keuze voor de sprekers en workshopgevers. 

Dagvoorzitterschap

Naast advies voor het inhoudelijke programma vroeg het CultuurStation me ook om de dag voor te zitten en te leiden, inclusief een panelgesprek.

De Aanpak

Om het programma goed inhoudelijk voor te bereiden heb ik met het team meerdere keren afgestemd. Ook heb ik ze een korte workshop gegeven over diversiteit en inclusie ter introductie van de dag; zodat we allemaal een gezamenlijk startpunt hadden.

Speciaal voor deze dag heb ik een startopdracht gemaakt voor de deelnemers waarmee ze meteen bij aanvang zelfstandig aan de slag konden met het onderwerp.  

Inhoudelijke voorbereiding met de sprekers

Met verschillende sprekers heb ik hun workshop voorbereid zodat deze goed aansloot bij het publiek en de doelen van de dag.

Presenteren, voorzitten en begeleiden panelgesprek

Op de dag zelf heb ik de dag geopend met een presentatie over diversiteit en inclusie. Waarna ik als voorzetter de keynote heb voorgesteld en het publiek heb voorbereid. Aan het einde van de dag heb ik een panelgesprek tussen verschillende sprekers begeleid en heb ik de dag afgesloten.

Contact

Kaylee@Drakenfruit.com

Neem contact op wanneer je ook graag wil samenwerken

9 + 9 =