QuickScan Inclusie

Autonoom

$

» Ontwikkelaar

Over de QuickScan

Echte inclusie meten is ongelooflijk ingewikkeld, maar meten is weten. Tenminste, als je het goed doet! De klanten waar ik mee werk willen graag werken aan inclusie binnen hun organisatie. Tijdens de intake kom ik meestal een aantal problemen tegen. Hoewel de behoefte om inclusiever te worden er is, zijn ze zich niet altijd bewust van wat er op dit moment dan ‘mis’ gaat. Daarnaast weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen.

Het gevolg is dat er vaak oppervlakkige oplossingen worden ingezet. En dat kan juist averechts werken. Initiatieven die eigenlijk geen oplossing zijn voor het échte probleem leiden bijvoorbeeld tot diversiteitsvermoeidheid.

Op basis van de ‘Global Diversity and Inclusion Benchmarks: Standards for Organizations Around the World’ en ‘The Alberta Urban Muncipalities Association Measuring Inclusion Tool’ ontwikkelde ik een QuickScan voor het in kaart brengen van de fase waarin de organisatie zich bevindt, op 12 verschillende onderdelen. De QuickScan helpt daarnaast bij het in kaart brengen van de stappen die de organisatie kan zetten om zich verder te ontwikkelen naar de volgende fase. Het instrument kan gebruikt worden om (1) een nulmeting te doen, (2) de vooruitgang te monitoren en (3) te bepalen welke vervolgstappen gezet kunnen worden om de organisatie inclusiever te maken.

Contact

Kaylee@Drakenfruit.com

Neem contact op wanneer je ook graag wil samenwerken

5 + 14 =