Werken met een opdrachtgever (ebook)

Categorieën Tools & Tips

Wanneer je gaat ondernemen zijn er een hele hoop zaken waar je jezelf in moet ontwikkelen. In dienst krijg je – afhankelijk van het bedrijf waar je werkt – nog wel eens trainingen, coaching of intervisie. Je hebt in ieder geval collega’s waar je een hoop van kunt leren. In een eigen bedrijf werkt het net even anders. Ik moest bij het starten van mijn bedrijf een hoop zelf leren. Gelukkig leer ik graag nieuwe dingen. Maar jeetje, wat heb ik me moeten bijten in bijvoorbeeld de financiële kant van het runnen van een bedrijf. Lang leve Moneybird! Automatiseren en delegeren.

Maar niet alles is te automatiseren of te delegeren. Als ondernemer die diensten aanbied ontkom je er niet aan om een goede samenwerking aan te gaan met je opdrachtgevers. En dat is precies één van de skills die essentieel is, maar die je niet op school leert. Wat mij betreft staan we daar vaak veel te weinig bij stil.

Voordat ik met mijn bedrijf begon was ik eigenlijk alleen nog maar gewend aan samenwerkingen met medestudenten. Die verhoudingen zijn echter compleet anders dan een samenwerking met een opdrachtgever. Opdrachtgevers hebben een andere rol en verantwoordelijkheden. Sta daar eens even bij stil. Hoevaak heb jij eigenlijk nagedacht over welk type opdrachtgever je aan de haak hebt geslagen? Wat zijn eigenlijk de kwaliteiten van je opdrachtgever die je kunt inzetten? En wat zijn de risico’s waar je op in wilt spelen?

Ik schreef een serie ebooks met allerlei nuttige info over en opdrachten voor het werken met een opdrachtgever. En het beste nieuws is, hij is helemaal gratis te downloaden (t.w.v. €14,95).

Download nu gratis het eerste deel van het ebook

 

P.s. Op LINKnotebook.nl hebben we nog meer tools die je helpen bij de samenwerking met je opdrachtgever. Check de Academie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *